Billede uden navn

Gode råd til dine kokkesko

Ved du, hvordan du vælger de bedste sko til køkkenet? Som kok, cater eller andet køkkenpersonale står og går du meget i løbet af en arbejdsdag, og det er derfor vigtigt at vælge de helt rigtige arbejdssko. Dine kokkesko skal være behagelige at have på og sørge for, at du ikke overbelaster dine ben eller ryg. Samtidig skal de sikre dig mod skrid, fald og styrt på arbejdspladsen. 

Herunder vil vi fortælle dig, hvorfor du ikke kan undvære sikkerhedssko i køkkenet, og hvordan du vælger sko med de rette egenskaber. 

Undgå fald med skridhæmmende sko

Langt de fleste køkkensko har skridhæmmende egenskaber. Det skyldes, at gulvet i et industrikøkken eller en kantine nemt kan blive glat, hvis man spilder vand, olie eller andet. For at minimere risikoen for skrid og faldulykker i køkkenet bør dine sko derfor være mærket med enten SRA, SRB eller SRC.  

  • SRA betyder, at ydersålen er testet mod skrid på en keramisk flise med sæbeopløsning. 
  • SRB betyder, at ydersålen er testet mod skrid på en stålplade med glycerin. 
  • SRC betyder, at ydersålen har gennemgået begge ovenstående test mod skrid

Når du handler kokkesko hos Pro-dress, kan du benytte filtrene til at få vist sko med SRA, SRB eller SRC. 

Se udvalget af skridhæmmende sko til køkkenet her

Vælg antistatiske kokkesko med stødabsorbering

Når man står eller går på et hårdt køkkengulv i mange timer, risikerer man at overbelaste sine ben eller ryg. For at minimere risikoen for overbelastning bør du derfor vælge et par arbejdssko med stødabsorbering. Den stødabsorberende effekt skåner dig for at få gentagne hårde stød i hælen, som med tiden kan give smerter i ryg og ben. 

Det er desuden et godt valg at købe antistatiske sko, hvis du arbejder i et køkken, hvor der er følsomt elektronik eller andet udstyr, som kan påvirkes af statisk elektricitet. 

Arbejdssko certificeres i henhold til den europæiske standard EN ISO 20347:2012 og inddeles i følgende kategorier:  

  • OB: Fodtøjet er testet for skridsikkerhed 
  • O1: Fodtøjet er testet for skridsikkerhed, antistatisk sål og stødabsorberende hæl 
  • O2: Fodtøjet er testet for skridsikkerhed, antistatisk sål, stødabsorberende hæl og vandafvisende egenskaber (mindst 80 minutter uden indtrængende vand)

Når du handler køkkensko hos Pro-dress, kan du benytte filtrene til at få vist sko med OB, O1 eller O2.

Se udvalget af antistatiske sko med stødabsorbering her

Skridhæmmende kokkesko

Skridhæmmende kokkesko

Stødabsorberende kokkesko

Stødabsorberende kokkesko

Vandafvisende kokkesko

Vandafvisende kokkesko

Skift mellem flere par sko 

Efter en lang arbejdsdag er dine sikkerhedssko højst sandsynligt lidt fugtige af sved. Hvis skoene ikke når at tørre helt, inden de tages i brug igen, giver fugten grobund for bakterier. Det kan medføre sure arbejdssko og forkorte deres levetid. 

Du bør derfor have to eller flere par kokkesko, som du kan skifte mellem. På den måde får hvert par sko tid til at tørre helt, før du bruger dem igen. 

Kokkesko i læder eller andre materialer 

Nogle kokke foretrækker lædersko, da læderet tillader fødderne at ånde. Andre er mere til læderfri kokkesko, som tåler en tur i vaskemaskinen. Hos Pro-dress finder du både køkkensko i læder og andre materialer.

Få inspiration til kokke- og køkkensko

Har du brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi står klar til at hjælpe dig!