Billede uden navn

Lette sikkerhedssko med BOA® lukning – genvejen til en god arbejdsdag

Hvordan vælger du de rette sko til arbejde? Læs her, hvad du skal være opmærksom på, når du køber sikkerhedssko. Du kan også få gode råd til, hvordan du øger komforten i dine arbejdssko og forlænger deres levetid. 

Lette sikkerhedssko

Er dine fødder tunge og ømme, når du kommer til fyraften? Måske er det på tide at skifte til et par lettere sko. 

Skoenes vægt afhænger af materialevalget. Metalfri sikkerhedssko er lettere, fordi sømværn og tåværn er udført i fiber, komposit og glasfiber fremfor metal. Disse materialer beskytter lige så godt som stål og aluminium. Når du handler sikkerhedsfodtøj hos Pro-dress, kan du benytte filtrene til kun at få vist lette sikkerhedssko med tåværn eller sømværn i fiber, komposit, glasfiber og plastik. 

Hvis skoene er fremstillet i tekstil, er de også lettere end traditionelle sikkerhedssko. Bløde sikkerhedssko i tekstil uden metal regulerer desuden varme og kulde effektivt. 

Stødabsorberende sikkerhedssko skåner ryggen og benene

Stød fra underlaget belaster dine fødder, knæ, hofter og ryg. Derfor er det vigtigt med et par stødabsorberende sikkerhedssko, som optager de stød, der opstår, når du går eller står stille. Det gode er, at du ikke behøver tænke på det, når du handler hos Pro-dress. Vi forhandler nemlig kun sikkerhedsfodtøj i sikkerhedsklasserne S1, S1P, S2, S3, S4 og S5, som alle er med stødabsorbering i hælen. 

Er du nysgerrig på, hvad de forskellige sikkerhedsklasser betyder? Læs mere om det i artiklen “Guide til sikkerhedsfodtøj”. 

Vælg den rette pasform

Når du bestiller sikkerhedssko, er det vigtigt at vælge den rette pasform. Dine sko bør slutte til omkring foden uden at stramme i bredden. De skal med andre ord sidde ordentligt fast på dine fødder, men de må ikke klemme på tæerne eller andre steder. 

Hos Pro-dress kan du filtrere efter pasformen smal, almindelig, bred og ekstra bred. På den måde kan du nemmere finde sikkerhedssko, der passer til netop dine fødder. 

Smarte lukkemekanismer

Er du træt af at skulle binde snørebånd flere gange dagligt, fordi de løsner sig? Så er et par sikkerhedssko uden snørebånd måske noget for dig. Der findes flere forskellige slags lukninger, som gør det nemt at få skoene af og på.  

Boa® lukning

Boa® Fit System består af en drejeknap og en stærk wire. Drejeknappen trykkes ned, og herefter drejes den med uret for at stramme wiren, indtil du opnår den rette pasform.  

Wiren bliver holdt i samme position, indtil du løsner den igen. Dette gøres ved at løfte op i drejeknappen. Sikkerhedssko med BOA® lukning løsner sig således ikke selv. Det betyder, at de sidder lige så godt fast på foden i slutningen af arbejdsdagen som i begyndelsen. 

Billede uden navn

Airtox Pro Smart Lacing lukning

Airtox Pro Smart Lacing lukning bestårr af en drejeskive og en stærk wire. Drejeskiven er fastgjort med en lille metalskrue i midten. Når du drejer med uret, strammes wiren, indtil du opnår den ønskede pasform. Wiren løsnes igen ved at løfte op i drejeskiven. Airtox Pro Smart Lacing lukningen sikrer, at skoene sidder godt fast på foden hele dagen uden at løsne sig selv. 

Airtox Pro Smart Lacing

Sikkerhedssko med velcro

Lukning med velcro gør det nemt for dig at justere skoene i løbet af dagen, hvis de løsner sig, eller hvis dine fødder hæver. Især svejsere kan have stor glæde af sikkerhedssko med velcrolukning, fordi der ikke er snørebånd, som kan smelte ved kontakt med gnister. 

Billede uden navn

Slip on sikkerhedssko

Med et slip-on design kan du hurtigt få dine sko af og på. Arbejder du i et køkken eller på en klinik, kan et par slip-on arbejdssko være en fordel, da den glatte overdel er nem at rengøre, hvis du spilder noget.

Billede uden navn

Livtidsgaranti på BOA® lukning

Hvis du skulle være så uheldig, at BOA® wiren springer, eller at drejeskiven bliver defekt, kan du reparere lukkesystemet og dermed forlænge levetiden på dine sko. 

Har du købt sikkerhedssko med BOA® lukning hos Pro-dress, kan du få tilsendt et reparationssæt, hvis lukkemekanismen går i stykker. Kontakt os gerne på mail info@pro-dress.dk og forklar problemet. 

Tips & tricks til dine sikkerhedssko

Det er en god idé at have to par sikkerhedssko at skifte imellem. Når du har haft et par sko på en hel arbejdsdag, kan det ikke undgås, at dine fødder har afgivet fugt. Du bør derfor lade sikkerhedsskoene tørre helt, inden du tager dem på igen. Dermed minimeres risikoen for dannelse af svamp og ildelugtende bakterier i skoene. Dette er med til at forlænge levetiden på dit fodtøj.  

Er dine fødder meget svedige? Kig efter sikkerhedssko med vaskbare indlægssåler, så du har muligheden for at genopfriske dem med en vask. Alternativt kan du bestille nye såler.

Få inspiration til sikkerhedssko

Har du brug for hjælp?

Vi håber, at det nu er nemmere for dig at vælge og vedligeholde det rette sikkerhedsfodtøj til dine fødder. Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Kontakt kundeservice her.